Blog

מזית פלאצ'י | מעצבת פנים / כללי  / כל מה שחשוב לדעת על עיצוב קליניקות: המדריך המלא!
עיצוב קליניקות

כל מה שחשוב לדעת על עיצוב קליניקות: המדריך המלא!

לעיצוב קליניקות כללים משלו, שנועדו לשדר אווירה מרגיעה, להנעים על המטופלים את ההמתנה והשהות ולהקל על המטפלים את זמן השהות במרפאה. על מה צריך לשים דגש עיצוב חללים כאלה ?

קליניקה טיפולית, אם בתחום הבריאות, הרפואה המשלימה או הקוסמטיקה, היא מקום שמצפים  לקבל בו טיפול מקצועי וגם זמן של רוגע ולכן האווירה ובכללה עיצוב החלל, צריכים להיות מותאמים.

מטפלים אלטרנטיביים, רופאי שיניים, רופאים המתמחים באסתטיקה וקוסמטיקאיות בעלות שם בתחומן, לא יכולים להרשות לעצמם להזניח את עיצוב הפנים של הקליניקה.

עיצוב קליניקות בהיבט המעשי

עיצוב פנים של מרפאה או קליניקה, מחייב השקעה בחוויית הביקור של המטופלים. חשוב לחלק את   החלל לחדר טיפולים וחדר המתנה, ולעיצוב שלו חשיבות גדולה ביצירת אווירה מזמינה וחיובית והעברת הקונספט הרצוי. 

תכנון ועיצוב הקליניקה, הוא מכרטיסי הביקור העיקריים של המטפל/ת. בכוחו להשפיע הן על האווירה והנראות והן על אופן ההתנהלות בקליניקה ולכן הוא חייב להיות מוקפד, עד לרמת הפרטים הקטנים ביותר.

בעלי קליניקות מבינים היום ששדרוג של המראה, משמעותי למשיכת מטופלים וגם כוח אדם איכותי, כל זאת יתבטא בעתיד בשורת הרווח וכן בתפקוד יעיל יותר של הצוות בקליניקה וברמת הביטחון של המטופלים, שהגיעו למקום הנכון.

אסתטיקה ואווירה בתכנון ועיצוב פנים

עיצוב פנים חלל מסחרי, לרבות מרפאה או קליניקה, להבדיל מעיצוב מגורים, נועד להעברת מסרים מסוימים ולייצר את האווירה והתחושה, אותם מצפים הלקוחות לקבל במקום המיועד להענקת טיפול ולהבראה.

חשוב להתאים את הסגנון העיצובי לקונספט שנבחר לשדר. אם בסגנון ביתי שישדר חמימות ואינטימיות או סגנון רפואי שישדר מקצועיות וחדשנות . לכל סגנון שיבחר יחברו האלמנטים הנכונים לו . למסר של רכות וביתיות נוכל לשלב רהיטי עץ, הרבה טקסטיל וצבעוניות רגועה, ולמסר רפואי ווהייטקיסטי, נשתמש בקווים ישרים, זכוכית ומתכת, כדי לשדר חדשנות.

בכל סגנון שנבחר, יש להקפיד על הצד האסתטי של החלל והאבזור המוכנס אליו, על הצבה נכונה של האלמנטים והתאמתם למכשור ונוחות המטפלים .

על מה יש לשים דגש בעיצוב קליניקות?

עיצוב מכוני יופי, עיצוב מרפאות שיניים וכל חלל אחר המשמש לטיפולים שונים, אם רפואיים ואם קוסמטיים ואסתטיים, נבדל מעיצוב חלל מגורים.  

מעצבת מנוסה מומחית בתחום זה, תדע לקחת בחשבון את המספר הרב של המשתנים, כמו כמות המבקרים היומית הצפויה, פרופיל המטופלים, סוג הטיפול הניתן במקום ועוד. להלן חלק מהפרמטרים החשובים בעיצוב קליניקות: 

  • אחידות סגנונית – חשוב לבחור בסגנון וקו עיצובי אחד מובחן, אם הוא כפרי, ביתי, מודרני ועכשווי, ניו אייג'י וכיוצא בהם. בחירת סגנון העיצוב תתאים לקונספט שהקליניקה תבחר לשדר.
  • התאמה לתנאי החלל – עיצוב החלל צריך להתאים לתנאים הנתונים, לגודל, למבנה החלל, למיקום פתחי האור והאוויר, דלת הכניסה , לכמות המבקרים והמטפלים וכדומה.
  • אסתטיקה מודגשת – כדי ליצור רושם של חלל מעוצב, חשוב להיות נועזים. עיצוב נועז והשקעה בוויזואליה משדרים הצלחה, שתשפר את תחושת הביטחון של המטופלים המגיעים למקום ואת האמון שלהם בבעל המקצוע.
  • שימוש בצבעוניות – השימוש בצבעוניות בעיצוב הקליניקה, צריך להיות מותאם לתחום הטיפול אליו היא משתייכת וכן לפרופיל של קהל היעד. בקליניקה המיועדת לילדים, למשל, הצבעוניות תהיה  בהירה ופסטלית יותר, כמו גם האלמנטים הגרפיים והקישוטיים. לצבעים השונים על הקשת יש חשיבות רבה ביצירת תחושות פסיכולוגיות וחשוב לעשות בכך שימוש מושכל.
  • השקעה באזור ההמתנה – חדר ההמתנה הוא המבואה למרפאה עצמה. ככזה, הוא חייב להיות מזמין וידידותי. כסאות קרים ונוקשים וקירות לבנים וחשופים, לא יעשו את העבודה. החדר צריך קודם כל, להיות מרווח מספיק, כדי לאפשר לממתינים בתור שהות נעימה ומרגיעה, תוך מתן מרחב אישי מספק לכל אחד. חשוב לרהט את חדר ההמתנה בכורסאות ישיבה נוחות ולאבזר במכשיר טלוויזיה ובעיתונים ומגזינים וחומרי קריאה נוספים, שיכולים להיות מותאמים לתחום בו עוסקת הקליניקה, במונות על הקירות וכל מה שיכול לסייע להעברת זמן ההמתנה, להפגת השעמום ולהרגעת הלחץ הקיים לא פעם, לפני טיפולים מסוימים.
  • נגיעות של טבע – אלמנטים טבעיים הם משרי שלווה ידועים ולכן שילוב עציצים וצמחייה טבעית (למרות שהם מחייבים השקיה ותחזוקה), ברחבי הקליניקה ובחדר ההמתנה, יוסיף לא מעט.
Call Now Button דילוג לתוכן